Založ si blog

Labutia pieseň po maďarsky

P041a450b_smk            Posledné dni a týždne zas a znova ukazujú, že niektoré politické strany by mali byť na Slovensku zakázané. Keď sa niekto prezentuje jasným rozvracaním slovenskej štátnosti, tak si zákaz činnosti zaslúži ako ten najmenší trest. Za vlastizradu sa niekde totiž trestá smrťou.

            Reč ja o Strane maďarskej koalície (SMK), ktorá sa síce ako jasne protislovenský živel prejavuje na politickej scéne už od svojho vzniku, ale teraz to už hraničí s realitou. Do nástupu „führera“ Viktora Orbána k moci v Maďarsku to bolo len úbohé nacionalistické táranie veľkohubých iredentistov typu Miklós Duray v parlamente a médiách. Teraz sa ale priostrilo. Všetci chcú húfne žiadať o maďarské občianstvo, protestne opúšťajú parlament a vyhlasujú, že to vláda u nás preháňa, že nie je čoho sa báť. Dnes toto a zajtra dorazia s petíciou za autonómiu juhu Slovenska do Bruselu.

            Nejaké tie ich „kecy“  a maďarské občianstvo to mi je v podstate ukradnuté. Zažiadaj si, dostaň ho, ale pakuj sa za Dunaj – to je môj názor na vec. Ale to by neurobili. To by sa stali pre Budapešť razom nepotrebný. Najprv by z nich verejne v maďarskom sneme urobili martýrov a hrdinov, dostali by od Solyóma najvyššie štátne vyznamenanie a za rok-dva by po nich pes neštekol.

            Daná vyhrotená situácia vyvstala ale aj tým, že sa Maďarom (a to hlavne za vlád Mikuláša Dzurindu, ktorý sa s nimi paktoval a bratríčkoval) až moc ustupovalo. Majú vlastné školy, divadlá, dokonca univerzitu ap. Nikde inde na svete nenájdete menšinu s takými výsadami ako majú „feferóni“ u nás (mávali ju kosovskí Albánci a ako to tam nakoniec dopadlo je každému dobre známe).

            Dúfam ale, že vyhrá zdravý rozum normálneho občana – obyvateľa južného Slovenska a typického voliča SMK, ktorý pochopí, že zo strany maďarských politikov a ich prisluhovačov na Slovensku je to iba snaha o odvrátenie od problémov, v ktorých sa južne od slovenských hraníc topia a takýmto spôsobom nasadzujú obyčajným Maďarom ružové okuliare. Dúfam, že sa naplnia niektoré predvolebné prieskumy, ktoré dávajú šancu na parlament bez „tatárov“ a iných im podobných etník. Dúfam, že tohtotýždňové provokácie zo strany Pála Csákyho a spol. sú iba labuťou piesňou na ceste do ich politického dôchodku a zabudnutia.

„Kde udělali soudruzi z RTVS chybu? ? ? „

08.09.2011

Tá prekliata digitalizácia!!! Toto je podľa vedenia RTVS hlavná príčina hlbokého poklesu sledovanosti verejnoprávnej televízie. Ľudia majú teraz viac možností a tak aj častejšie prepínajú na iný program. Ale je to určite tak??? Nie. Problém je niekde úplne inde. Divák je už dlhé, predlhé roky zvyknutý na slabučké vysielanie STV a aj na to, že to s ňou ide z roka [...]

Alastair Reynolds odhalil svoj vesmír

02.09.2011

Pred nejakým časom som hodil do pléna poznámku, že už neviem čo mám čítať. A tak mi bol doporučený Alastair Reynolds a jeho tetralógia Odhalený vesmír (Revelation space). A práve som s úžasom tieto štyri romány dočítal. Reynolds sa narodil 13.marca 1966 vo Veľkej Británii. Na univerzite v Newcastle [...]

Prezlečený za revolučného hrdinu

26.08.2011

Tak tomu sa hovorí v pravý čas a na pravom mieste. Nie byť, ale prezliecť sa. Takto pre mňa vyznel rozhovor s chargé d´affaires líbyjského veľvyslanectva Khalifom Ahmedom. Tento jeho postoj bol u mňa síce očakávaný už od pondelka, teda od ich slávneho vztýčenia „povstaleckej“ vlajky (teda vlastne starej kráľovskej). Ale poďme pekne po poriadku. [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 54221x
Priemerná čítanosť článkov: 2169x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy