Založ si blog

Sulíkova amnézia

BTW33ddda_p20100615030790117.júna sa uskutočnil pochod zástancov marihuany za dekriminalizáciu tejto mäkkej drogy. Mladí ľudia sa dožadovali po SaS splnenie a dodržanie predvolebných sľubov. Sulíkovci sa však od pochodu dištancovali, aj napriek tomu, že sa ho účastnil člen strany Pavol Matkovič, ktorý dokonca organizátorom zapožičal pódiá. Aj napriek tomu, že mohli túto akciu využiť ako možnosť presadenia dekriminalizácie v programovom vyhlásení vlády – nestalo sa.

Prečo? Jasne to vyjadril podpredseda SaS Jozef Mihál. Je už predsa po voľbách a vedenie strany na čele s Richardom Sulíkom počnúc 13. júnom stratilo pamäť.

Takže demonštranti dostali – pre SaS jasnú, pre nich dosť mlživú – odpoveď: „Dekriminalizácia marihuany je naďalej súčasťou programu našej strany. Agendu budeme v rámci možností, aké nám poskytuje zákon a váha vo voľbách získaných poslaneckých mandátov, aj presadzovať.“ (zdroj: pravda.sk)

Ďalším príznakom Sulíkovej straty pamäti je jeho rozhovor pre MF Dnes. Hneď jeho odpoveď na prvú otázku pobaví.

Přestože vy už sestavujete pravicovou koalici, tak Robert Fico, který volby drtivě vyhrál, se o to po pověření prezidentem snaží také. Neuloví nakonec někoho? Hovoří se o Křesťanskodemokratickém hnutí.
My určitě s Ficem nepůjdeme a myslím, že ani další strany. Pokud by s ním někdo z pravice šel, tak volič si na to určitě vzpomene. To by byla velká zrada. A jsou to jen šumy, že KDH s Ficem vyjednává. Pouze jejich bývalý předseda Ján Čarnogurský si rozehrál svoji vlastní hru a snad s ním mluvil. Čarnogurský by už měl přestat strašit ve slovenské politice. Konečně jsme se po 20 letech zbavili Mečiara, bylo by dobré, abychom se zbavili i jeho. (zdroj: idnes.cz)

Já zastávam názor, že to bude práve on, na koho si volič (dúfam, že v predčasných voľbách) spomenie. A jeho podiel na zbavení sa Mečiara je snáď menší než žiadny.

Ale na to sa pán Sulík bohužiaľ nepamätá.

„Kde udělali soudruzi z RTVS chybu? ? ? „

08.09.2011

Tá prekliata digitalizácia!!! Toto je podľa vedenia RTVS hlavná príčina hlbokého poklesu sledovanosti verejnoprávnej televízie. Ľudia majú teraz viac možností a tak aj častejšie prepínajú na iný program. Ale je to určite tak??? Nie. Problém je niekde úplne inde. Divák je už dlhé, predlhé roky zvyknutý na slabučké vysielanie STV a aj na to, že to s ňou ide z roka [...]

Alastair Reynolds odhalil svoj vesmír

02.09.2011

Pred nejakým časom som hodil do pléna poznámku, že už neviem čo mám čítať. A tak mi bol doporučený Alastair Reynolds a jeho tetralógia Odhalený vesmír (Revelation space). A práve som s úžasom tieto štyri romány dočítal. Reynolds sa narodil 13.marca 1966 vo Veľkej Británii. Na univerzite v Newcastle [...]

Prezlečený za revolučného hrdinu

26.08.2011

Tak tomu sa hovorí v pravý čas a na pravom mieste. Nie byť, ale prezliecť sa. Takto pre mňa vyznel rozhovor s chargé d´affaires líbyjského veľvyslanectva Khalifom Ahmedom. Tento jeho postoj bol u mňa síce očakávaný už od pondelka, teda od ich slávneho vztýčenia „povstaleckej“ vlajky (teda vlastne starej kráľovskej). Ale poďme pekne po poriadku. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 53693x
Priemerná čítanosť článkov: 2148x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy