Sulíkova amnézia

19. júna 2010, tiradentes, politika

BTW33ddda_p20100615030790117.júna sa uskutočnil pochod zástancov marihuany za dekriminalizáciu tejto mäkkej drogy. Mladí ľudia sa dožadovali po SaS splnenie a dodržanie predvolebných sľubov. Sulíkovci sa však od pochodu dištancovali, aj napriek tomu, že sa ho účastnil člen strany Pavol Matkovič, ktorý dokonca organizátorom zapožičal pódiá. Aj napriek tomu, že mohli túto akciu využiť ako možnosť presadenia dekriminalizácie v programovom vyhlásení vlády – nestalo sa.

Prečo? Jasne to vyjadril podpredseda SaS Jozef Mihál. Je už predsa po voľbách a vedenie strany na čele s Richardom Sulíkom počnúc 13. júnom stratilo pamäť.

Takže demonštranti dostali – pre SaS jasnú, pre nich dosť mlživú – odpoveď: „Dekriminalizácia marihuany je naďalej súčasťou programu našej strany. Agendu budeme v rámci možností, aké nám poskytuje zákon a váha vo voľbách získaných poslaneckých mandátov, aj presadzovať.“ (zdroj: pravda.sk)

Ďalším príznakom Sulíkovej straty pamäti je jeho rozhovor pre MF Dnes. Hneď jeho odpoveď na prvú otázku pobaví.

Přestože vy už sestavujete pravicovou koalici, tak Robert Fico, který volby drtivě vyhrál, se o to po pověření prezidentem snaží také. Neuloví nakonec někoho? Hovoří se o Křesťanskodemokratickém hnutí.
My určitě s Ficem nepůjdeme a myslím, že ani další strany. Pokud by s ním někdo z pravice šel, tak volič si na to určitě vzpomene. To by byla velká zrada. A jsou to jen šumy, že KDH s Ficem vyjednává. Pouze jejich bývalý předseda Ján Čarnogurský si rozehrál svoji vlastní hru a snad s ním mluvil. Čarnogurský by už měl přestat strašit ve slovenské politice. Konečně jsme se po 20 letech zbavili Mečiara, bylo by dobré, abychom se zbavili i jeho. (zdroj: idnes.cz)

Já zastávam názor, že to bude práve on, na koho si volič (dúfam, že v predčasných voľbách) spomenie. A jeho podiel na zbavení sa Mečiara je snáď menší než žiadny.

Ale na to sa pán Sulík bohužiaľ nepamätá.