Založ si blog

„Kde udělali soudruzi z RTVS chybu? ? ? „

Tá prekliata digitalizácia!!! Toto je podľa vedenia RTVS hlavná príčina hlbokého poklesu sledovanosti verejnoprávnej televízie. Ľudia majú teraz viac možností a tak aj častejšie prepínajú na iný program. Ale je to určite tak??? Nie. Problém je niekde úplne inde.

Divák je už dlhé, predlhé roky zvyknutý na slabučké vysielanie STV a aj na to, že to s ňou ide z roka na rok dolu vodou. A je úplne jedno čí politický nominant je pri kormidle, keďže je to vždy odborník al á hus do piva (aj keď si myslím, že som týmto hus urazil). Za bačovania každého jedného do nich vláda naliala obrovské peniaze, ale na vysielanie sa nejako pozabudlo. Aby nie, keď sa mastia kapsy, tak na to veru čas neostáva. Ale tých poblúdených vyhlásení okolo už bolo neúrekom: „zruším telenovely, skvalitním program, viac kvalitných filmov, bude vyrovnaný rozpočet, počkajte do nového roka a uvidíte…“ Čakám, čakám, čakám a čakám… A ono nič… Nedočkal som sa… A bohužiaľ ani nedočkám…

Na záver som pripravil stručný prierez programovou štruktúrou verejnoprávneho darmožráča. Je to síce výber programov posledného obdobia, ale zároveň vzorka veľmi reprezentatívna. Programy sa totiž nemenia, menia sa iba ich názvy a posledných 20 rokov je všetko na jedno kopyto. Tieto „skvosty“ a ich nekonečné reprízy (hlavne hneď v ten istý deň) tvoria chrbtovú kosť vysielania STV. Bohužiaľ.

Zoznam je zostavený nasledovne: názov programu, jeho percentuálne hodnotenie na ČSFD (Československá filmová databáza) a najzaujímavejšie komentáre (niektoré budú v češtine, pretože sa jedná o databázu československú, a po preklade by stratili svoje kúzlo).

Sila lásky – 10%

 ¶ Choďte s tým už niekto dočerta. ¶ Na tohle snad nekoukají ani důchodci. ¶ Německo a telenovela sedí jako hořčice ke špagetám. ¶ Ďalší nemecký klenot vysielaný na STV. ¶ Já už nemám sílu žít. ¶ Vemte si s sebou k televizi kbelík, jestli se na tohle zamýšlíte koukat.

Sladká Valentína – 13%

¶ Sledování tohoto seriálu je velmi neohleduplné nejen k vašemu mozku, jako u většiny telenovel, ale v tomto případě také k vašemu žaludku. ¶ Viděl jsem pár dílů a dokonce života se z toho nevyléčím. ¶ Název mluví za vše, takže to je jasné. ¶ Malo to vôbec dej? Odpad je až príliš milosrdné hodnotenie. ¶ Niečo pod odpadom. ¶ Konzumentka čistého sádla, která 5krát přeplave bazén a je z ní sličná děva. Bohužel to je asi nejlepší část této telenovely a bohužel také na konci, jinak je to neustálý kolotoč mezi děvčetem s pekáčem buchet v ruce a bohatým synkem agrárníka. ¶ Herecké výkony ako v pornofilme, ale chýba tam ten sex. ¶ Humus, který by měl přimět režiséry a producenty k vážným myšlenkám na sebevraždu.

Heidi – 7%

¶ Heidi je typický teenage seriál vyznačující se do očí bijící hloupostí ať už příběhu jako celku, nebo jednotlivých postav. Hlavní hrdinka žije se svým dědečkem v horách, musí však nastoupit na střední školu do města, kde následně prožívá šablonovité vztahy (láska, přátelství, nepochopení atd.). Heidi je morální, obětavá, skutečná slečna dokonalá, jediné co jí kazí image je objekt její touhy, který dává pojmu debilita dimenzionálně nový rozměr. Zrůdnost skutečně gigantických rozměrů.

Doktor z hôr – 15%

¶ Seriál, jehož hlavním hrdinou je přihřátý doktor v roli velehorského spasitele. Někdy je mi z tohohle prohnilýho světa i na zvracení. ¶ Nechci slovo sračka urážet doktorem z hor, tak nevím, jak bych to už řekl. ¶ To je ale krásný seriál, hezké prostředí, starý „milenecký“ pár, on ma blbý jméno a občas někoho vylíská, ona ma ještě blbější jméno a upeče chleba a dá kozí mléko, potom tu máme doktora co ma hezký mercedes a všechny zachrání. A jeho syna, který ma super účes a mluví jako největší inteligent pod sluncem. Mám pokračovat? ¶ Felčar vtíravější než obchodní zástupce od ING. Odporný synáček Max s ještě odpornějším dabingem a Franci se svými několikametrovými copany. Nejhorší čin Němců od druhé světové války. ¶ Dokonca aj v nevinnom detstve vzbudzoval vo mne tento seriál pocity nenávisti.

Duchovia – 44%

¶ Trápne vtedy a trápne už asi navždy. Bez iskry humoru a nápadu. Teda pomedzi hercov sa motajúcich na bielo namaľovaných „duchov“ nepovažujem za nápad.

Sudkyňa Amy – 55%

¶ Soudkyně, která má srdce na té správné americké straně se snaží řešit věci neobyčejně humáním způsobem, jak dojemné.

R.I.S. Oddelenie vedeckého vyšetrovania – 38%

¶ Příšerné! Scénář jako by psalo buď dítě, nebo člověk po lobotomii, opravdu silný kafe. Taliáni nikdy točit neuměli. ¶ To je hodnotenie za jeden diel, nikto ma nedonúti k pozeraniu ďalšieho. Našli uškrtenú ženu a dialóg zhruba prebehol takto: „Niekto ju napadol.“ „Donútili ju k pohlavnému styku.“ „Asi ten čo ju napadol.“ Smiešne herecké výkony a absolútne neoriginálny námet. Niekto by rád natočil domáce CSI.

Senzi Senzus – 12%

¶ Smutná je už len tá predstava, že toto niekoho môže zabávať.

Vojna kuchárov – 39%

¶ Aj vzhľadom k účasti Andreja Bičana jednoznačne trápny odpadík. ¶ Už mám toho naozaj dosť! Keď zapnem podvečer televíziu, tak na každom druhom programe ide nejaká relácia o varení. Všade samá nová, zábavná, kuchárska show. Začína sa mi z toho obracať žalúdok. „Vojna kuchárov“, ktorú vysiela v kŕčoch sa zmietajúca verejnoprávna Slovenská televízia, a moderuje ju koktavý pajác s mimikou splašeného osla Andrej Bičan, mi je obzvlášť odporná. Odpad!

Inšpektor Rocca – 52%

¶ Inšpektor Rocca sa veru nestane mojim najobľúbenejším inšpektorom roka, ani mesiaca, ani týždňa. Vlastne už to viac nechcem vidieť. Pozrel som si tri časti z tejto nízkorozpočtovej talianskej kriminálky a stačilo mi. Rocca je suchár a jeho team carabinierov je banda deciek. Natočené je to lacnou televíznou kamerou, herci sú veľmi slabí, scenár nudný. Umierajúca STV vysiela tento seriál v ranných hodinách, v bežný pracovný deň, a reprízu ponúka po polnoci. To snáď hovorí za všetko.

Capri – 22%

¶ Inak seriál ako taký je o tom, že sa tam vôbec nič nedeje, že to nemá žiadne napätie a ťah na bránku a že to môžu pozerať leda zazobané staré dievky a klasickí nenároční občania. Odpad ako vyšitý!! ¶ Kebyže nie sú dôchodkyne, tak by tento seriál neprežil. ¶ Mix argentínskej telenovely a Merlose Place, fuj na druhú, priznám sa, že som nedokázal zatiaľ dopozerať ani jednu časť. Keby ma niekto mučil púšťaním tohto braku tak prezradím aj to kde je pochovaný Hoffa.

Mini Talent Show – 14%

¶ S prepáčením, ale mňa osobne pozeranie na vystrašené a zostresované deti pred publikom, spievajúce z drvivej väčšiny falošne nebaví – odporúčam rodičom ich radšej zobrať niekde na prechádzku a nerobiť z nich obete dnešnej doby. ¶ Keď dochádzajú argumenty a nápady tak sa vytiahnu detičky. Je jasné ,že majú viac rozumu ako moderátor. Situácia sa v STV stabilizovala, zostali divákove oči pre plač. ¶ Žiaľ, hádžem šabľu. A nechápem Mariána Čekovského, ktorý sa maskuje za klauna, to je fakt úbohé. ¶ Ja… ja… nemám slov, to treba vidieť.

Prípady detektíva Kulmena – 35%

¶ Nie je to ani len zaujímavé. Dve partičky detí plnia rôzne úlohy a za ne dostávajú stopy. Toto môže vymyslieť len STV.

SOS – 71%

¶ „Úroveň“ , ktorú má tento televízny program zhruba posledný rok nevystihuje slovo ODPAD dostatočne. Je to zmes trápností, nulového humoru, nevypointovanosti a humusu, akú si verejnoprávna televízia rozhodne nezaslúži (vlastne zaslúži, pretože s ľahkosťou zapadá do jej programovej štruktúry). A pritom začiatky neboli najhoršie.

Pošta pre Teba – 16%

¶ Momentálne je Pošta pre teba bezkonkurenčne najhorší program vo vysielaní STV, počas celého toho divadielka čo mi bežalo v TV som mal neúprosnú chuť dať tej moderátorke facku. ¶ To není dojemné. To je trapné. Jedna z největších událostí nevkusu, vyumělkovanosti, populismu, kýčovosti a lacinosti, která se do televize neměla dostat. ¶ Čo toto má akože byť? Hlučná citlivosť? To je ako suchá voda. Duševný exhibicionizmus, citový nátlak až vydieranie. Pripadá mi to nechutné. Moderátorka Brychtová je tak afektovaná, že sa doťahuje na Evičku Mázikovú – a to už je čo povedať. ¶ Rozmýšľam či som niekedy videl niečo stupidnejšie ako túto reláciu. Ak by mňa niekto do nej pozval, tak len preto by som tam prišiel, aby som vedel komu mám zničiť život. ¶ Som jediný, kto má chuť tej Brychtovej jednu vylepiť? ¶ Medzi mnou a touto reláciou tú stenu rozhodne nedáme preč.

Tajomstvo mojej kuchyne – 16%

¶ Kvalita pořadu je nulová a jeho existence naprosto zbytečná. Pořadů o vaření tu bylo již habaděj a byly rozhodně mnohem lepší. Tento je snad ten nejhorší. ¶ So starými, v dobách socializmu populárnymi, slovenskými hercami to ide v poslednom čase hodne rýchlo z kopca. Buď prijmú nejakú zle napísanú úlohu v niektorom z lacných televíznych seriálov alebo moderujú rôzne podradné projekty. Kamila Magálová sa chytá povestnej slamky v relácii o varení „Tajomstvo mojej kuchyne“. Samozrejme, že si tam hneď začala pozívať zástup svojich rovnako odpísaných kolegov, aby niečo ukuchtili. Úbohosť. Odpad! ¶ Načo preboha! Prečo majú televízie takú neodbytnú predstavu o tom, že divák chce pozerať varenie nejakých ľudí? Vysvetlí mi to niekto? Čo z toho diváci majú? Slintajú nad tým, čo si nemôžu alebo nevedia kúpiť, či navariť? ¶ Nemám nič proti kuchárskym reláciám (aj keď si radšej pozriem niečo iné), ale táto je u mňa vyslovene nepozerateľná. Pani Kamila Magálová by mala pochopiť, že už nie je 20-ročná kočka, u ktorej by sa dalo afektovanie, škrečanie a pchanie sa do ritky pripísať veku. Jediná príjemná osoba bol pán Pavel Pospíšil. Ten reláciu aj tak moc nezachránil, lebo Kamila je (bohužiaľ) doslova všade. ¶ Babská kecáleň, hihňanie nad každou hovadinou, chválenie Magálky v štýle „bravó!“ po každom ostrúhanom cesnaku. No des. Odpad aký tu ešte nebol. Pozerať sa na prominentov, ako sa hostia a chvália vždy, aj keď im očividne nechutí, to je na mňa priveľa.

Chodili sme spolu – 46%

¶ Počúvať priblblé historky prehnitej slovenskej hereckej komunity, kde si navzájom mastia bruchá a priateľsky sa potľapkávajú po ramene, ma teda ani trocha nebaví. ¶ Marcin nie je len príšerný herec, ale aj moderátor, stále každému skáče do reči, každý príbeh, ktorý niekto začne on ho musí dokončiť, ku každej téme má vtip (vydávaný za svoju vlastnú skúsenosť). A ešte keď začne spievať tie svoje playbackové odrhovačky. Neodporúčam. ¶ Lepší príklad toho, ako verejnoprávna zaostáva a kam smeruje, ani neexistuje. ¶ Neskutočne trápne a ohavné, a za toto ešte STV niekoho platí . Ak by sa občas PM pozeral do zrkadla, tak by tam určite zbadal primitíva, smejúceho sa sám sebe.

Alastair Reynolds odhalil svoj vesmír

02.09.2011

Pred nejakým časom som hodil do pléna poznámku, že už neviem čo mám čítať. A tak mi bol doporučený Alastair Reynolds a jeho tetralógia Odhalený vesmír (Revelation space). A práve som s úžasom tieto štyri romány dočítal. Reynolds sa narodil 13.marca 1966 vo Veľkej Británii. Na univerzite v Newcastle [...]

Prezlečený za revolučného hrdinu

26.08.2011

Tak tomu sa hovorí v pravý čas a na pravom mieste. Nie byť, ale prezliecť sa. Takto pre mňa vyznel rozhovor s chargé d´affaires líbyjského veľvyslanectva Khalifom Ahmedom. Tento jeho postoj bol u mňa síce očakávaný už od pondelka, teda od ich slávneho vztýčenia „povstaleckej“ vlajky (teda vlastne starej kráľovskej). Ale poďme pekne po poriadku. [...]

Poplatní hrdinovia

25.08.2011

Pred rokom 1989 sa po Československu húfne stavali pomníky podivným papalášom a indivíduám. Nejeden z nich sa mohol popýšiť vraždami, politickými procesmi alebo maximálne 9-ročným základným vzdelaním doplneným o trojmesačnú politickú akadémiu marxizmu-leninizmu. Do nebies boli vynášaní socialistickí umelci poplatní režimu a nejeden z nich [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:45

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 53175x
Priemerná čítanosť článkov: 2127x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy