Založ si blog

Pseudoodborníci pravicového zlepenca

Moje výhrady k niektorým kandidátom na ministerské kreslá:

premiérka – Iveta Radičová

Pani profesorka, ktorá je autorkou žiadnej (áno čítate správne) serióznej vedeckej práce, tobôž monografie, ale hlavne je zostavovateľkou až štyroch zborníkov. Jej schopnosť vyjadriť sa súvisle dvoma po sebe nasledujúcimi vetami je takmer nulová. Ako chce potom obhajovať kroky svojej vlády?

minister financií – Richard Sulík (SaS)

Tzv. liberál, ktorý sa už deň po voľbách vzdal všetkých svojich liberálnych názorov a tým sklamal väčšinu svojich voličov (hlavne mladých ľudí). Jeho hlavnou (a hlavne jedinou, ktorú pozná) ekonomickou tézou je – spoplatním všetko, tak občan (volič) zaplať. Ale teórie jemu podobných ekonómov už po druhý krát priviedli svet do veľkej hospodárskej krízy. John Maynard Keynes sa musí v hrobe obracať.

minister práce – Jozef Mihál (SaS), Július Brocka (KDH)?

Klepal som sa strachom, že tam budú presadzovať starého známeho parlamentného navrátilca a jednoznačne najznámejšieho slovenského filantropa – Ľuda Kaníka.

minister školstva – Ivan Mikloš (SDKÚ)?

Exminister financií a bývalý podpredseda vlády sa nám začína transformovať na slovenskú verziu českého univerzálneho ministra Cyrila Svobodu. Jeho poslaním – keďže so Sulíkom zdieľajú rovnakú ekonomickú teóriu – je spoplatniť všetky formy štúdia, snáď už i materské školy. Veď prečo platíme dane štátu? Predsa aby sme si platili za všetko.
minister vnútra – Daniel Lipšic (KDH)

Cyril Svoboda slovenskej politiky č. 2. Jeden je predsa málo na tak veľkú krajinu.
minister obrany – Martin Fedor (SDKÚ)?

Tohto pána, príslušníka „modroknižkových“ baretov, a najväčšieho odborníka na armádu, taktiku pozemného, leteckého a námorného boja nemusím ani predstavovať.
minister zdravotníctva – Viliam Novotný (SDKÚ)?, Ivan Uhliarik (KDH)

Niekde som si prečítal, že sa tam tlačí (cez OKS) pán MUDr. Rudolf Zajac, takže páni bratia majú asi smolu. No proste chce to reformy za „dvacku“.
minister kultúry – Daniel Krajcer (SaS)?, Rudolf Chmel (Most)?, Magda Vášáryová (SDKÚ)

Toto obsadenie ma rozosmialo najviac. Neobjektívny moderátor viac než bulvárnych televíznych diskusií ministrom. Ale keď rezortu hospodárstva mohol svojho času šéfovať automobilový pretekár, tak prečo nie?
minister hospodárstva – Ivan Mikloš (SDKÚ)?, Anton Marčincin (KDH), Ivan Švejna (Most)

Cyril Svoboda slovenskej politiky č. 1 – výstup druhý.
minister zahraničných vecí – Ján Figeľ (KDH), Mikuláš Dzurinda (SDKÚ)?

Financovanie strany doposiaľ nevysvetlené a pán už pokukuje po ministerskom kresle. A určite ho i dostane. A tak sa stane, že budeme mať ministra zahraničia, s diplomatickou kvalifikáciou výpravcu vlakov, ktorému budú zo západného zadku trčať iba topánky. Ešte len teraz Orbán zapíska a my budeme tancovať čardáš. A zaujímavé je, že pánovi moralistovi Figeľovi nevadí financovanie tejto strany a jej „čestný“ predseda, s ktorým si klíďopíďo zasadne v jednej vláde. Zaujímavý postoj, keďže v tomto prípade sa jedná o reálne dôkazy a nie kópiu nejakej zmluvy a podivný rozhovor, ktorý sa dva dni pred voľbami objavil na stole.
minister dopravy – SDKÚ

Tam predpokladám brata ministra zahraničia. To budú palcové titulky v denníkoch – „Bratia v jednej vláde, sme európskou raritou“

minister pôdohospodárstva – Zsolt Simon (Most)

Návrat do práce po štyroch rokoch.
podpredseda vlády pre menšiny a ľudské práva – Most?

Ja neviem prečo si tí „zlepenci“ myslia, že najväčším odborníkom na menšiny a ľudské práva musí byť vždy Maďar.
predseda parlamentu – Pavol Hrušovský, Ján Figeľ (KDH)?

Keďže výpravca bude diplomat, tak sa moralista pravdepodobne stane predsedom parlamentu. Ale možno zažijeme aj druhý návrat do práce po štyroch rokoch.

„Kde udělali soudruzi z RTVS chybu? ? ? „

08.09.2011

Tá prekliata digitalizácia!!! Toto je podľa vedenia RTVS hlavná príčina hlbokého poklesu sledovanosti verejnoprávnej televízie. Ľudia majú teraz viac možností a tak aj častejšie prepínajú na iný program. Ale je to určite tak??? Nie. Problém je niekde úplne inde. Divák je už dlhé, predlhé roky zvyknutý na slabučké vysielanie STV a aj na to, že to s ňou ide z roka [...]

Alastair Reynolds odhalil svoj vesmír

02.09.2011

Pred nejakým časom som hodil do pléna poznámku, že už neviem čo mám čítať. A tak mi bol doporučený Alastair Reynolds a jeho tetralógia Odhalený vesmír (Revelation space). A práve som s úžasom tieto štyri romány dočítal. Reynolds sa narodil 13.marca 1966 vo Veľkej Británii. Na univerzite v Newcastle [...]

Prezlečený za revolučného hrdinu

26.08.2011

Tak tomu sa hovorí v pravý čas a na pravom mieste. Nie byť, ale prezliecť sa. Takto pre mňa vyznel rozhovor s chargé d´affaires líbyjského veľvyslanectva Khalifom Ahmedom. Tento jeho postoj bol u mňa síce očakávaný už od pondelka, teda od ich slávneho vztýčenia „povstaleckej“ vlajky (teda vlastne starej kráľovskej). Ale poďme pekne po poriadku. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 53626x
Priemerná čítanosť článkov: 2145x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy