Založ si blog

Cynizmus sluhov božích

černoprdelník Cynizmus nie je pre ľudí príjemný, aj keď niekedy je určite nezbytný. Ale cynizmus pánov „duchovných otcov“ je priam neuveriteľný. Od toho najposlednejšieho po ich najvyššie kádry pravdepodobne súťažia v tom kto to vysvetlí najpodivnejším spôsobom. Pravdepodobná prvá cena – zájazdové turné po prvých stupňoch základných škôl.

Aféry sexuálního zneužívania detí kňazmi a rôznymi inými „černoprdelníkmi“ pribúdajú ako huby po daždi. Nielenže vyplávali na povrch viac ako tridsať rokov staré, ale pribúdajú bohužiaľ nové. A taktiež sa nejedná o jednu krajinu, ale skoro o celý svet.

Po počiatočnom mlčaní, keď nebolo potrebné nič komentovať a stačilo to vyriešiť poslaním vinníka do výslužby „služby božej“, prišiel útok na samotný základ celej hierarchie, tj. najsamsvätejšieho taťuldu pod slnkom, božiu ruku na tomto svete, monsignora Hitlerjügenda XVI. A to sa nemalo stať.

Média totiž „sluhu božej spravodlivosti“ obvinili že ako arcibiskup vedel o zneužívaní detí vo svojej diecéze. Tým pádom bol potrebný protiútok cirkvi. Bohužiaľ začatý v buranskom štýle – média očierňujú pápeža a tým pádom vlastne nesú vinu za vzniklú situáciu, zjednodušene povedané, to vlastne média zneužívajú deti lebo o tom informujú. A vtedy sa prešlo od buranstva k cynizmu.

Jeden za druhým sa vyrojili rôzny papeženci, ktorý začali „vedecky“ oddôvodňovať, že kto a čo za tým všetkým vlastne stojí. Páni odborníci vytvorili teóriu „veľkého homosexuálneho spiknutia minorít tohoto sveta“. Cirkevné kapacity začali pretekať v tom, kto to vysvetlí lepšie a jasnejšie pospolitému ľudu. Ale pospolitý veriaci ľud je ako stádo oviec a verí všetkému čo „pán farár v kostole povedali“. Takže babka na dedine teraz kľudne motyčkou umláti každého homosexuála čo sa k nej len priblíži.

Racionálne mysliacemu človeku sa nad tým všetkým ale pozastavuje rozum. Hodiť svoju vinu na niekoho iného, len preto aby sa odpútala pozornosť odo mňa je iba zbabelý alibizmus, ktorý má uplatnenie iba u hore spomenutého „ovčieho“ obyvateľstva planéty. Ale čo si budeme nahovárať, táto taktika cirkvi na ovečky funguje už celé obdobie od straty reálnej vojenskej moci. Páni cirkevníci teraz len s nostalgiou spomínajú na zašlú slávu križiackych výprav a inkvizičných súdov, inštitúcií, ktoré by ich problémy vyriešili bez zbytočného vysvetľovania médiám.

„Kde udělali soudruzi z RTVS chybu? ? ? „

08.09.2011

Tá prekliata digitalizácia!!! Toto je podľa vedenia RTVS hlavná príčina hlbokého poklesu sledovanosti verejnoprávnej televízie. Ľudia majú teraz viac možností a tak aj častejšie prepínajú na iný program. Ale je to určite tak??? Nie. Problém je niekde úplne inde. Divák je už dlhé, predlhé roky zvyknutý na slabučké vysielanie STV a aj na to, že to s ňou ide z roka [...]

Alastair Reynolds odhalil svoj vesmír

02.09.2011

Pred nejakým časom som hodil do pléna poznámku, že už neviem čo mám čítať. A tak mi bol doporučený Alastair Reynolds a jeho tetralógia Odhalený vesmír (Revelation space). A práve som s úžasom tieto štyri romány dočítal. Reynolds sa narodil 13.marca 1966 vo Veľkej Británii. Na univerzite v Newcastle [...]

Prezlečený za revolučného hrdinu

26.08.2011

Tak tomu sa hovorí v pravý čas a na pravom mieste. Nie byť, ale prezliecť sa. Takto pre mňa vyznel rozhovor s chargé d´affaires líbyjského veľvyslanectva Khalifom Ahmedom. Tento jeho postoj bol u mňa síce očakávaný už od pondelka, teda od ich slávneho vztýčenia „povstaleckej“ vlajky (teda vlastne starej kráľovskej). Ale poďme pekne po poriadku. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 53627x
Priemerná čítanosť článkov: 2145x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy